Så var vi i Göteborg, anlände dagen innan och checkade in på Hotell Panorama. Där fanns även andra hundgäster och Pärla fick sig ett och annat fan. Det tog oss 4 timmar att köra, inkl några pauser.

Tidigt på lördag morgon började jag fixa det sista, 5.30 rättare sagt. Snäll som Pärla är gick det utmärkt och jag kan avslöja att det nog uppskattades med lite trimfix när hon fick ligga kvar i sängen och bli ompysslad.

Hotellfrukosten gick ju inte av för hackor, det var bara att frossa så man orkade med dagen på MyDog. Proppmätta tog jag och Markus vårt pick och pack och vandrade bort till Mässan. Ute regnade det men det blev en rastning för Pärla iaf innan det skulle till att vara inomhus. Jag gick genom veterinärbesiktningen och Markus fick lösa ut en biljett på 70 kr.

Väl vid ringen, nr 20, var det fullt. Mässan är stor och det märktes. Markus blev lite chockad/förvånad över alla hundar och utställare. Han hade inte förväntat sig att det skulle vara så stort.

Pärla fick sin bur att vila i och vi satte oss ned. När det börja närma sig vår tur, junior tikar, ja då var det fika för domaren och sekretariatet. Jag försökte väcka Pärla som gosat sig i mitt knä och jag själv var nog ganska stel. Detta märktes för jag noterade att Pärla inte viftade på sin svans lika mycket som tidigare utställningar.

Domaren Hans Van Den Berg från Nederländerna gav Pärla bra kritik och resultatet blev Very Good, oplacerad.

Vi är nöjda med dagen och resultatet. Det var vår första/premiär deltagande på officiell utställning och fick en god känsla för evenemanget. Vi strosade runt lite, Pärla i buren som stod på väskpirran.

Många tyckte hon var väldigt fin, både före och efter ringbedömningen. Önskar jag hade haft mer tid och råd att stanna hela dagen.

Bilkörningen hem blev en pärs. Inget jag är stolt över, pausade för att hämta ork och frisk luft.

Vi ser trots allt fram emot nästa års MyDog och förhoppningsvis löser det sig med resan till och från.

/Katja smiley