Vilken helg det har varit. Jag återhämtar mig fortfarande efter bravaderna (kroppsligt pga min brutna svanskota).

Kai flyttade hem till nya familjen fredag 11 september i Torshälla. Under nattpromenaden vid elvatiden slet han sig och blev rädd för rullkopplet som slog honom i hasorna.

Lördag morgon ringde husse och hämtade mig och några av tikarna för att leta efter Kai. Vi gick runt i området i ett par timmar i hopp om att han skulle känna doften av oss och komma fram. Denna helg var det även Torshälla marknaden och det började bli mycket folk i området. Tur i oturen så bor de på en holme som förhoppningsvis gör att Kai håller sig i området. Med god grannsamverkan och hjälpsamma människor spreds informationen att Kai var försvunnen. Erfarna personer med sökhundar kom till platsen och hjälpte till. Kai hade synts till natten till lördag och under lördagen. Även de med spårhundarna hade sett Kai under lördagen. Även om Kai älskar att hälsa på folk och inte är rädd för andra hundar är situationen ny och skrämmande för honom.
Som väl var kom Markus med sin bil hem till mig denna helg. Jag fick låna hans bil och åkte i flera omgångar med några av mina hundar för att söka och lämna doftspår av oss. Lördag natt var det tyst och lugnt i området men jag såg inte till Kai.

Ut och söka igen på söndag. Flera av mina vänner kom till platsen för att hjälpa till. Jag, Pärla och Fiona höll oss vid Holmen där han hade synts till första natten. Kändes som det inte var någon större idé att gå bland alla människorna på marknaden samt att röra mig där han kanske inte tidigare varit. Vid halv två kändes det hopplöst och jag började packa ihop för att åka hem. På vägen till familjen kom då det underbara beskedet “Kai är hittad!”. Nu blev det bråttom. Vi letade oss bort till platsen där de fanns med honom. En lite skakig Kai i famnen på hjältinnan mötte oss. Hon och hennes tik (som var i löp) var i området och hade gått upp på berget för att se att Kai inte ramlat ned i hålen som finns där. De hörde ett rätt högt ljud från ett djur och då blev det fart på tiken Ronja som drog iväg med sin matte ned för berget baksida. Han satt fast med kopplet.
Han var i god kondition efter omständigheterna. Inga brutna ben eller svullnader däremot mager och några skrapsår här och där. Han vandrade från famn till famn och han var glad över att återförenas med oss alla. Glädjen var stor bland oss alla! Så skönt att han var vid liv och hittad.

Tusen tack till ALLA som hjälpt till på ett eller annat sätt med att hitta Kai.

En olycka händer så lätt och ingen ska känna sig skyldig till att han rymde. Det är sådant som kan hända även den bästa. Nu fick denna rymning ett gott slut och man kan säga att Kai kuppade Torshälla marknaden och är numera lite av en lokalkändis. Jag följde dem hem till dörren. Kramade av Kai en sista gång och tog med mig buren vi lagt ut för honom. Jag fick senare på kvällen meddelanden om att Kai mår bra och att han är lugn och tillgiven. Ätit små portioner i omgångar, sovit mycket och vill ha närhet.

Jag önskar familjen Söderberg all lycka med sin nya familjemedlem!

/Katja och dogsen smiley