Eftersom jag saknar bil har jag börjat träna Basto med att åka buss. Vi började med att åka en station, som belöning blev det lek i hundparken för att sedan åka hem igen med bussen. Nästa gång åkte vi sammanlagt fem busstationer. Jag har båda gångerna tagit med mig en av de äldre erfarna tikarna. Träningen har gått riktigt bra.

Igår måndag 28 september blev det bilträning då vi fick skjuts av Maria på kennel Bellatrix Luckycharm. Vi var på ring- och socialträning i Hällby som arrangerades av Södermanlands Kennelklubb. Det gick jättebra. Basto fick sitta fram vid mina fötter och dreglade lite men lung. Väl på plats fick han hälsa på Marias valp Mirak, en nakenhane, och även en unghundstik av rasen golden retriver. I det hela var Basto riktigt duktig och jag blev glatt imponerad över hur fort han lär sig och tar åt sig signaler.

/Katja och dogsen smiley