Stockholms Hundmässa 2015-12-12

Vilken dag det var igår lördag på Stockholms Hundmässa i Älvsjö. En massa olika faktorer på morgonen som gjorde att jag kom sent iväg och väl framme långa stillastående bilköer för att hitta parkering. Stressar in med alla saker och hundar för att upptäcka att Fionas klass redan är inne och sprungit ett varv. Vilken tur jag hade som hade moster på plats som kunde stå med packning och Tiffani. Fråga ringsekreteraren och hoppar in i ringen med Fiona. Hon slutar upp med ett good inför domaren Kitty Sjong, Danmark. Vi hittar några tistlar i pälsen under armbågen. Min syster hade rastat hundarna på morgonen, och hon tänkte ju inte på att Fiona inte ska hoppa i högt gräs nybadad och iordninggjord för utställning. 94 stycken chinese crested dog anmälda till dagens utställning. Tyvärr hann jag inte med något mingel runt ringen.

Det blev en kort paus för att andas ut och landa. Sen började vi leta efter ett lämpligt ställe för mig att byta om inför rasparaden. Det var inte lätt att sminka sig med skakiga händer. Hjälp med påklädningen av moster som även fotograferade en hel del. Sen in i samlingsringen för att köa för vår tur i paraden. Tiffani passade på att flörta hej vilt med den vita hanen bakom oss. Jag spanade lite på hur de före oss går och vilken sida jag ska ha hundarna så att publiken ser dem bäst. Så vår tur in. Tripp, tripp, tripp, förbi speakern och juryn varpå Tiffani tvärnitar och sätter sig för att bajsa! Hahaha bara finna sig och jag böjer mig fram och täcker henne med min solfjäder. Så kan det gå när nöden tycker på. Riktigt nervöst blev det inte förräns vi stod och väntade ut restrerande ekipage och juryn gick runt för att välja ut sina fem pristagare. Grattis till dem alla, vi blev dock utan pris. Roligt var det att delta och att få representera vår härliga ras.

Efter rasparaden ett snabbt ombyte till lite bekvämare kläder igen och bort till rasmontern där jag och Ragnhild hade eftermiddagspasset fram till stängning. Två pigga och glada hundar, Fiona och Tiffani, intog klubbens fårfäll och hälsade glatt på alla som ville komma fram för att klappa och kela. Många blev det och många nyfikna barn. En paus fick de i lånad vagnbur medans jag sprang iväg på ett kort ärende. Sista timmen var de uppe igen och då låg de och vilade mest på fällen bra utslagna. En tuff dag med tajt schema.

Min lärdom blev att inte ställa upp på så många aktiviteter samma dag. Trots allt hade vi en toppendag och trevligt att få träffa så många!

Idag på Lucia och 3:e Advent är vi alla utslagna, trötta och slitna.
Foto: M Holmqvist

/Katja och dogsen smiley