Tidig tisdag morgon valpade Ciara i dygn 53. Tre välskapta nakenvalpar men alldeles för tidigt för att klara sig, lungorna är inte tillräckligt utvecklade. Tänkte att det var nog inte fler än tre men jag hade fel. Morgonen därpå tyckte jag Ciara var rundare om magen igen. Ringde runt för att få tag på veterinär för ulltraljud men antigen var de fullbokade hela veckan ut eller på semester. Med ultraljud kan man se antal valpar och om de lever. På eftermiddagspromenaden upptäckte jag något som inte stämde med Ciara. Vi gick in och jag ringde djursjukhuset. Mot slutet av samtalet får jag avsluta för jag ser att Ciara krystar i valplådan. Ciara födde en död valp. En halvtimme senare födde hon en nakenhane och den levde. Den andades och pep. Femton minuter senare kom en lite nakenvalp som var död. Men denna levande och pipande valpen var ett mirakel. Vi kämpade för att klara livhanken på den men tyvärr dog den senare. Ciara var en så underbar mor. Hon saknar sin valp och sakta kommer hon över det. Utdelningen var tre nakenhanar och tre nakentikar. Vi lyckades inte denna gång heller och jag känner inte för att spekulera eller rota i varför. Kanske kommer det lite senare. Nu accepterar jag att vi inte kommer få valpar efter fina Elmo. Min önskan var för stor för att uppfyllas. Om jag ska hitta något positivt i händelsen är att Ciara födde själv sina valpar. Hon var inte värksvag och klarade sin uppgift galant.


Nu ser vi fram emot och håller tummarna för Belles valpning. Hon är lugn och klarar dräktigheten fint trots värmen. I måndags var det åtta veckor och idag är hon på dygn 59 av beräknade 63 av sin dräktighet.

/Katja och dogsen smiley