2018-12-21
Spotifly Esme har fått diagnosen: misstänkt legg calve perthes.
Esme är fortfarande kvar hos mig för jag ville inte släppa henne innan jag visste varför hon inte ville sträcka ut höger bakben. Vi var till veterinären och efter klinisk undersökning blev det röntgen. Det var inte bara en sträckning utan bilderna skickades vidare till ortoped på Strömsholm och redan dagen efter fick jag samtalet från veterinären om diagnosen. Esme får smärtlindrande och nya bilder ska tas i januari. Hon är full av liv, nyfiken, påhittig, busig och fartfylld trots sjukdomen.

2019-01-10
Uppdatering. Ny undersökning och nya röntgenbilder visade att det läker ut. Nu behöver Esme träna upp musklerna i höger bakben. Veterinären var förvånad över att hon läkt så bra på kort tid. Esme har fått chansen till ett gott liv. Jag är så glad och tacksam för hennes skull!

/Katja och dogsen smiley